Home » Modelářství » Olda Novák se připojil k většině

Olda Novák se připojil k většině

Print Friendly, PDF & Email

137 O.Novák  s WakefieldemDnes jsem dostal opožděnou, zato smutnou zprávu o tom, že v 81 letech to 14.12.2014 mezi námi  ukončil ve Šluknově OLDA NOVÁK zakládají a dlouholetý člen Modelklubu Hradec Králové, po dlouhém a nelehkém závěru své životní pouti, kdy věnoval značný objem svých aktivit leteckomodelářské činnosti a začínal již ke konci 2. světové války v Jaroměři na tamním letišti.

Znal jsem ho nejen jako člena Modelklubu z 50. let minulého století, ale i jako konstruktéra podniku ZVÚ HK, kde jsme u jeho rýsovacího prkna kuli všeliké plány na létající stroje malých velikostí.

Nebudu plýtvat příznivými přídavnými jmény popisujícími jeho chování i konání, protože  o nich ví každý kdo ho znal.

Je to škoda, že nás opustil, ale tak to zřejmě musí po určité době potkat každého a nás to čeká asi zanedlouho. Z roku 1951, kdy se začal Modelklub  v Hradci Králové formovat, zdá se, že zbývám už jenom já.

Přikládám pár fotografií, abych Oldu připomněl v dlouhé síni českého leteckého modelářství.

 136 O. Novák     miniatury, ornitoptéry a gum. svazek

137 O.Novák  s Wakefieldem

12.1.2015                                                            Jaroslav Lněnička


2 komentáře

  1. . . . já za sebe – trochu zvláštní, vždy vstřícný a optimistický a „ornitoptérický“, když pominu gumáky, kde šlapal na záda repre gumáčkářům, např Tondoj Šimerdovýmu z LMK Chlumec n/C….. A taky byl malířem samoukem a nikoliv pokojů . . .
    S úctou OB ( indicie „hulváta OB“ jsou k dispozici někde výše milý Stanley) . . . .

Leave a comment

Archivy