Home » Literatura » Výprodej aviatických knih za polovinu

Výprodej aviatických knih za polovinu

Print Friendly, PDF & Email

výprodej knihDVD už bohužel není možné získat. Když se nastaví podmínky, že je třeba něco zásadněji změnit, pak je lepší to udělat dříve než později. Nastává čas kdy se snažíme kolportovat DVD s aviatickou tématikou – 1.samotný magazín Akademie letectví a 2. Aviatické komiksy, abychom se přizpůsobili současným podmínkám. Několik desítek kusů bylo již odesláno.

V tomto příspěvku však chci nabídnout případným zájemcům více desítek  knih, které jsem měl možnost stvořit pro nakladatelství Aeromodel v minulých asi 15 letech. Jsou to knížky v měkké vazbě o aviatice včetně leteckého modelářství, jakožto jejího podhoubí.

Všechny se setkaly s příznivou odezvou a tak jsou některé z nich  již vyprodány před několika lety. Stále je však ještě k dispozici 5 knížek, které by mohly zajímat všechny  stoupence letectví . Přestože byly vydány před několika lety jsou stále využitelné, protože převážná většina v nich obsažených informací je v podstatě nadčasová. Což byl také jeden z cílů.

Takže je nyní nabízíme těm co postrádají gramotné populárně podané informace na jednom místě a co možná o nich ani nevědí a proto stále něco podobného hledají.

Myslel jsem, že už jejich role skončila. Neustálý styk se stoupenci letectví mě však znovu a znovu upozorňuje na to, že to co nám zde ještě zbývá jinde chybí.

Proto je tu tento výprodej.

1. LÉTÁNÍ / FLYING  

Knížka v česko-anglické mutaci se 181 stranami textů a černobílých i barevných obrázků a diagramů. Je to jakýsi populární úvod do letectví nižších rychlostí (do cca 400-500 km/h) s vysvětlením toho co je například vztlak, odpor, moment, polára profilu,křídla a letounu, letové vlastnosti a stabilita letu, pohony letounů, násobky letů, zatáčka  atd. Osvědčila se například začátečníkům, kteří absolvují teoretické části leteckého výcviku. Aspoň to mnozí z nich tvrdili.

                                                                                                              L F  181 stran

2. LIDÉ  A  LETADLA

Publikace o 302 stranách zabývající se vybranými kapitolami začátků aviatiky až po nedávnou minulost ( letouny poháněné sluneční energií) s třípohledovými náčrty desítek strojů a výběru mnoha profilů jejich nosných a ocasních ploch, včetně polár a souřadnic, vrtulových pohonných jednotek, také jednoduchým postupem jak posuzovat létající stroj když ho chceme koupit či sami postavit, s mnohastránkovou barevnou přílohou atd.

                                                L a L

3. O  MODELECH  LETADEL 1.část 

Knížka o 128 stranách textu včetně černobílých obrázků, diagramů a třípohledových náčrtů desítek modelů letadel , příkladů stavebních technologií, materiálů, vrtulí, motorů, včetně letadel lehčích vzduchu a pod.

O modelech letadel1.část

4. O  MODELECH  LETADEL 2.část

Černobílá publikace o 128 stranách textu, s obrázky, diagramy a souřadnicemi profilů a jejich  polár  pro většinu modelů letadel s pevnými plochami, jejich listů vrtulí  i rotorů. Je zde pojednáno o silách a momentech vznikajících na profilech, o proudění kolem nich, o Reynoldsově čísle, drsnosti povrchů, vzniku vztlaku,odporu a momentu, vlivu tloušťky a prohnutí na vlastnosti profilů, o některých prostředcích ke zvýšení vztlaku a pod.

                                         O modelech letadel 2.část

5. ON  AIRFOILS

Tato černobílá knížečka o 110 stranách, obrázcích, diagramech, polárách a souřadnicích vybraných profilů je v anglickém jazyce a pojednává o všech důležitých jevech vyskytujících se při proudění kolem profilů, křídel, ocasních ploch, listů vrtulí a rotorů.

Je to překlad již mnohem dříve rozebraného českého titulu „O profilech“.

On airfoils

Kdo chce využít této příležitosti nechť se obrátí na tento magazín. Je to jen návrh, žádná výzva.

Ceny knížek ( ale ne poštovného, na ně nemám žádný vliv) jsou skutečně přibližně poloviční než byly dosud.

7. 7. 2014 © Jaroslav Lněnička


Leave a comment

Archivy