Home » Různé » Aukce aviatických myšlenek a nápadů – 1. část

Aukce aviatických myšlenek a nápadů – 1. část

Print Friendly, PDF & Email

Je celkem běžné, že se v průběhu času některé nápady vytrácejí nebo úplně ztratí. Je tomu tak i v aviatice, ať již modelářské či skutečné.

Ty myšlenky nebo i  řešení jsou odkládány z různých důvodů a stává se, že se odloží do jakýchsi paměťových skladů a pak se na ně úplně zapomene.

Zatímco okolní podmínky se mění část myšlenek stojí za to připomenout znovu, protože čas na ně posvítil z jiné strany a najednou je ještě nedávno nezajímavé řešení na dosah.

Takže je tu pokus neuspořádaně a více méně nahodile prezentovat některé myšlenky a nápady a nabídnout je v aukci případným zájemcům.

Některým bude stačit jen to co je zde uvedeno a zaujmou k tomu svoje stanovisko, třeba i bez respektu. A už se k tomu nebudou vracet. To by ale nemělo vadit nikomu, tím méně nám v tomto magazínu.

Pro jiné to zas může být podnětem a povzbuzením k další dosud netušené činnosti. A proto jsme tuto příležitost stvořili.

Naším přáním je, aby tato rubrika napomohla jakémukoliv rozvoji aviatiky a třeba nejen u nás, protože zde jsou mnozí občané zvláštním způsobem ostýchaví.

Případné poplatky za podrobnější informace proběhnou přímo se zájemci odpovídajícím jednáním písemně, telefonicky či e-maily.

telefony v ČR jsou například tyto : 49 526 49 41, 723 545 977

PERMANENTNÍ  AVIATICKÁ   AUKCE  

začíná dnes a to při

provozní době denně…… 9,15 – 21,25h

Vstupní poplatky-kauce nejsou žádné

Předmětem aukce je obvykle popis užitné hodnoty předmětu a jeho případné další charakteristiky. Jedná se o anglický způsob aukce s uvedením minimální ceny.

Prvním vyvolávacím objektem je malý kluzák pro toho kdo po něm touží a sestaví ho za 1 večer.

minimální cena 195,-Kč

 

 

Druhým  je předběžný návrh jednomístného ULL o rozpětí 12m s tlačným motorem o výkonu kolem 15 kW.

minimální cena  395,-Kč

 

 

 

Dalším je model o rozpětí 2,4m pro nácvik akrobacie, který by mohl být rovněž využit pro vlekání nevelkých kluzáků.

minimální cena  195,-Kč 

 

 

 

Pak je tu model víceúčelového kluzáku o rozpětí kolem 3m pro všeliké poletování v atmosféře Země.

minimální cena  195,-Kč

Následuje model samokřídla, který může být předstupněm pro jednomístný ULL.

minimální cena 295,-Kč

 

Jednoduché mikrokluzáky kluzáky stavěné v amatérských podmínkách převážně ze dřeva jsou schopny poskytnout úžasné aviatické zážitky vzhledem už jenom ke svým spolehlivým letovým vlastnostem a skvělým výkonům. A tohle může být jeden z nich.

minimální cena 4950,-Kč

Je tu jiný příklad a to UAV pro všeliké využití, raději ne  vojenské, při mapování povrchu Země i života jejich obyvatel. Pozor na narušení soukromí!

 

 

A ještě jinou možností je jedna z aviatických publikací s cca 280 stran textu, černobílých a barevných náčrtů, diagramů a fotografií o množství ne příliš velkých letadel z období počátků aviatiky až asi do roku 2000. V textu jsou rovněž populárně naučné statě o tom jak se domoci k ověření výkonů a vlastností létajícího stroje, o tom jak je snadné nalézt těžiště letounu s pevným křídlem, o profilech nosných a ocasních ploch atd.

minimální cena 125,-Kč

 

 

 

 

 

 

 

Zájemci nechť bezplatně využijí toho co uznají za vhodné a pro další informace, pokud o ně budou stát, nechť se obrátí na magazín Akademie letectví, který je provozovatelem této ojedinělé aviatické aukce, jež bude doplněna dalšími třemi pokračováními .

30. 5. 2017 © Jaroslav Lněnička


Leave a comment

Archivy