Home » Akce » Europe AviationExpo-Hradec Králové 2014

Europe AviationExpo-Hradec Králové 2014

Print Friendly, PDF & Email

Část letového parku DSA

Skvělá byla skupina asi dvaceti dětí z mateřské školy, které si prohlížely se zájmem ty stroje ke kterým je paní učitelky přivedly.

Tento příspěvek je jen krátkou poznámkou k akci pořádané ve dnech 19. – 21.6.2014 na hradeckém letišti oficiálním názvem Europe AviationExpo- Europe´s Festival of Aviation, kterou jsem dnes navštívil.

Je to snad jedna z akcí, které jsme hradeckému magistrátu, ač nezváni, poskytli k posouzení v září roku 2007. Byl to návrh o 7 bodech. Z nich jeden se týkal pořádání periodických veřejných leteckých akcí.

Zdá se, že po cca 7 letech došlo k přenosu myšlenek, nebo to někdo vytáhl ze šuplíku a něco v tom smyslu se uskutečnilo, za což není nutné příslušné instituce tepat. Možná, po uspořádání dalších ročníků, je snad i pochválit.

Nabízeli jsme jak magistrátu města Hradce Králové tak i zahraničnímu spolupořadateli svoje skromné služby a zkušenosti. K tomu však nedošlo a tak jsem se byl dnes jenom podívat na to co je možné na hradeckém letišti uvidět.

Tisková konference Kontrolka jeden z typických zástupců Diamond vortex generators Vírník

Část letového parku DSA Motory Rotax

Ke shora připojeným fotografiím uvedu několik vět.

Tisková konference byla zahájena 18.6.2014 v 10,00h v prostoru před hangárem společnosti DSA. Krátký a vlídný příspěvek přednesl mimo jiné i kanadský velvyslanec.

Poté se několik desítek vystavovatelů, pořadatelů a návštěvníků pohybovalo po volném prostranství mezi hangáry i uvnitř nich a také na pojížděcích ranvejích.

Bylo zde vystaveno několik desítek létajících strojů, z nichž patrně většina patřila těm s rotujícími plochami. To ostatně asi patřilo do scénáře vrtulníkové show.

Trochu méně zde bylo letadel s pevnými nosnými plochami.

Počasí bylo skvělé a tak jsem zde pobyl asi tři hodiny, když jsem dostupný prostor prošel křížem krážem před hangáry i uvnitř nich.

Protože mi nepřísluší tuto akci hodnotit hned v první den, tak se ode mne nedočkáte žádných připomínek.

Tuto informaci zařazujeme hned dnes proto, aby se mohli případní zájemci trochu orientovat, když budou chtít tuto akci navštívit.

Teď asi 17,30h začal foukat asi 6-metrový západní vítr. Snad se počasí nepříznivě pro pořadatele v příštích dnech nezmění.

18.6.2014 © Jaroslav Lněnička


Leave a comment

Archivy