Home » Modely či letouny a jejich návrhy » Návrh dvoumístného business letounu

Návrh dvoumístného business letounu

Print Friendly, PDF & Email

03-soubezny-navrh-martina-vPřed dvěma lety jsem byl požádán, zda bych mohl či nemohl vytvořit nějaký návrh dvoumístného letounu pro podnikatelské účely. Byl to jeden slovenský podnikatel, který stavěl na první místo rychlost letu a 300 km/h se mu nezdálo být příliš mnoho. Mně zase ano, ale usoudil jsem, že by to mohl být zajímavý pokus o tom co a jak by mohlo vyjít.

Požádal jsem profesionála Martina V. (nevím zda by chtěl, abych uváděl zde jeho celé jméno, proto ta zkratka) zda by ho to také zajímalo. Protože nebyl proti, tak jsme nějakou iniciativu spojenou s více desítkami hodin do toho vložili.

Nebudu to dlouze popisovat a raději ani příliš komentovat, tak uvádím jen náčrt toho stroje a jedny z možných profilů, které bylo možné použít pro nosnou plochu.

navrh-business-eroplanu-pro-slovenskeho-podnikatele

dva-z-moznych-profilu-nosne-plochy-business-letounu

Po asi čtyřech měsících z celé spolupráce sešlo, protože jsme usoudili, že podmínky, které nám hodlal zájemce o takový stroj poskytnout, byly mimo naše chápání společného postupu v businessu.

Podklady, které jsme zpracovali, mám uloženy ve svém archivu pro poučení jak být obezřetný při sjednávání tvorby čehokoliv nového.

20.9.2016                                                                              Jaroslav Lněnička

P.S. Ještě přikládám souběžný návrh M.V. v jehož nosné ploše je použit jiný profil.

03-soubezny-navrh-martina-v

21. 9. 2016 © J.Lněnička


Leave a comment

Archivy