Home » Akce » Případná další setkání v Hradci Králové

Případná další setkání v Hradci Králové

Print Friendly, PDF & Email

28  Lety s rozdílnými úhly náběhuJestli na to působí oficiální zimní období, protože sníh žádný ještě nebyl, nebo je to jakási touha po poznání některých zákoutí aviatiky nebo je to něco jiného, zatím nevíme. Skutečností je však to, že setkat se znovu za známých podmínek v Hradci Králové na několikahodinovém povídání o tom co provází poletování malých i větších strojů atmosférou Země, projevilo již několik zájemců.

Zatím je ten počet ještě nedostatečný k tomu, aby došlo k takovému povídání. Třeba ani tolik zájemců již ani nebude. Ale proto nebo právě  přesto nabízíme znovu takovou možnost pro ty kdo by se toho chtěli zúčastnit. Ať již po několikáté nebo poprvé.

V úvahu by přicházely termíny v březnu a dubnu 2014.

Na programu takovýchto „vědomostních“setkání, na něž si zatím nikdo nestěžoval, mohou být témata již probíraná (pro ty kdo by se osmělili přijít poprvé) a samozřejmě i jiná. Tak jako tomu bylo například  loni v dubnu, kdy jsem probral jeden z možných postupů při návrhu vlastního létajícího stroje.

Z nových témat, které by však bylo vhodné posbírat od případných účastníků, následně je roztřídit a znovu s nimi dojednat, přichází v úvahu ledacos. Například létání v pohyblivé atmosféře Země (vítr, termika, svahové proudění),  vrtulové pohonné jednotky, něco o rotujících nosných plochách a pod.

                                                      28  Lety s rozdílnými úhly náběhu

Pokud někdo pocítí, že by se takového setkání chtěl zúčastnit, nechť se ozve našemu magazínu.

V případě dostatečného počtu účastníků, mělo by jich být kolem 15 – 20 na jedno setkání, zajistíme uspořádání takovéhoto semináře.

18. 1. 2014 © Jaroslav Lněnička


6 komentářů

Leave a comment

Archivy