Home » Literatura » Aviatické komiksy

Aviatické komiksy

Print Friendly, PDF & Email

Po několikaletém váhání jsem se rozhodl, že by mohla na svět přijít trochu jiná úprava povídádní o aerodynamice a mechanice letu, kde by byly alespoň z 80% obrázky. A na nich popisky, které by doprovázely technicko-grafické výjevy z toho co se může dít okolo létajících strojů menších velikostí. Modely, UAV, ULL a sportovní letouny.

Snad se  mi to podaří vydat vlastním nákladem do konce tohoto roku. Formát bude A5 s barevnou laminovanou obálkou  a cca 145 stranami uvnitř. V nákladu cca 1 000 výtisků, takže knížka bude k dispozici po většinu příštího roku.

Protože znám mentalitu mnohých stoupenců letectví, ale i jiných občanů, zvolil jsem něco podobného komiksům. To by mělo většině případných zájemců vyhovovat. Pokud by někdo přišel s podnětnou připomínkou, pokusil bych se ji do toho ještě zakomponovat.

Myslel jsem také, že bych na to mohl sehnat příspěvek od vlídných sponzorů. Ale asi nemohl, jak karta ukazuje.

Berte to jako upozornění, že vedle webových stránek zde bude něco jako knížka, z které se líp čte než z neustálého posunování obrazovky. Také se tam mohou činit kritické poznámky a může se s tím podkládat kratší noha u stolu.

22. 10. 2012 © Jaroslav Lněnička


5 komentářů

  1. Vážený pane Lněničko,
    jsem vyloženě nadšený Vaším nápadem. Něco podobného citelně chybí. Hlavně těm, kterým se letadla líbí, ale netuší jak to, „že to lítá a nespadne“.
    Máme v Košicích při leteckém muzeu občanské sdružení PRO Museum. Je to vpodstatě spolek lidí, kteří nadšeně ve svém volném čase (90% jsou důchdci) udržují a vytvářejí letecké exponáty. Vedle leteckých odborníků (náš náčelník je doc. Radek Orlita!) jsou i tací, kterým by se to určitě hodně líbilo. A mým dětem určitě taky.
    Uvítal bych zvěděti, kdy a jak bude možné knihu zakoupit.
    S přáním hezkých Vánočních svátků
    Emanuel Sochor

Leave a comment

Archivy